frankrijk

Chateau La Croix des Pins

“ Ventoux Rouge ”

Château la Croix des Pins (het Kruis van Dennen) ligt aan de voet van de Mont Ventoux, de welbekende berg in zuidelijk Rhône. De Ventoux werpt letterlijk zijn schaduw op de wijngaarden, die hierdoor wat minder directe zonuren krijgen, maar wel profiteren van de warme, zuidelijke ligging. Ventouxwijnen staan erom bekend meer fraicheur te hebben dan soortgelijke wijnen uit de Zuid-Rhône. Men werkt volledig biologisch op dit kleine domaine van slechts 25 hectare groot. De geologie en klimatologie van de Gigondas cru bieden al hun specificiteit. Het uitzonderlijke Dentelles de Montmirail-massief, 630 m hoog en 200 miljoen jaar oud, bestaat uit piramides van grijze kalksteen, waarvan de uitzonderlijke structuur het resultaat is van fenomenen die dateren uit het secundaire, tertiaire en quartaire tijdperk).

De druivensoort is samengesteld uit Grenache , Syrah en Mourvèdre , op een ondergrond van levendig puin, met afwisselend mergel en kalksteen. Handmatige oogst met sortering. Gemiddeld 25 dagen vat om de fruitigheid en aromatische frisheid van de druiven te behouden lengte is uitzonderlijk en laat in de mond en betoverende blonde tabak achter.

Mooie intense donkerpaarse uitnodigende kleur en heerlijk zwoele mediterrane aroma’s, tonen van donker rood fruit en in de smaak aroma’s van bosaardbeien. De verdeling van druiven is 55% Grenache, 35% Syrah en 10% Mourvedre. Sappige en minerale smaak met een licht “getoaste” toets van koffie.

Wil je deze wijn graag kopen om er thuis van te genieten? Hij is beschikbaar bij Midiwines, kom naar de winkel in Hoorn of koop de wijn online via onderstaande knop!

info@wijnfestivalhoorn.nl

Wijnfestival Hoorn

is onderdeel van

Wijnfestival Hoorn

wordt mogelijk gemaakt door 

&