spanje

miquel pons

“Cava Demi-Sec”

Joan Pons en zijn zonen Miquel en Pere hebben de 60 hectare wijngaard in de afgelopen 250 jaar van generatie op generatie ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende Cava producenten. Ze maken delicate mediterrane cava’s die fris, fruitig en mineraal zijn. Als één van de oudste biologisch gecertificeerde wijnmaker is Miquel Pons gevestigd in het hart van de Penedès Coupure, op 15 km van de Middellandse zee. De wijngaarden liggen wat hoger, waardoor de druiven langer rijpen. Er heerst een mediterraan klimaat met een interessant evenwicht tussen dag en nacht. De bodem bestaat uit klei, steen en kalk.

Methode traditional (tweede gisting op fles). Deze cava’s, die minstens 18 maanden oud zijn, hebben een lichtgele kleur. In de neus maken de fruitige aroma’s ook plaats voor tonen van veroudering. In de mond verschijnt het witte fruit, de lichte toets van gegrild brood en de delicate frisheid die wordt veroorzaakt door de perfecte mix van traditionele variëteiten die precies de juiste zalfigheid in de mond geven een heel klein zoetje, met de bruisende zalfigheid die typerend is voor de cava’s van Miquel Pons.

Wil je deze wijn graag kopen om er thuis van te genieten? Hij is beschikbaar bij Midiwines, kom naar de winkel in Hoorn of koop de wijn online via onderstaande knop!

info@wijnfestivalhoorn.nl

Wijnfestival Hoorn

is onderdeel van

Wijnfestival Hoorn

wordt mogelijk gemaakt door 

&